Juni 2010

Thuiswerkers gaan langer door

Mensen die vanuit huis werken kunnen veel langer doorgaan zonder vermoeid te raken van hun arbeid dan collega’s op kantoor.

Flexibele uren en de mogelijkheid om een dagje thuis achter de laptop te kruipen zorgen ervoor dat werknemers negentien uur langer door kunnen gaan dan anders zonder het gevoel te krijgen dat er wordt ingebroken in hun privéleven.

Dat is de uitkomst van een wereldwijde studie naar de productiviteit van bijna vijfentwintigduizend werknemers van technologiebedrijf IBM. Dat meldt The Telegraph zaterdag.

Personeel op kantoor geeft na gemiddeld 38 uur werken per week aan dat werken het eigen leven in de weg begint te zitten. Dit gevoel komt bij thuiswerkers pas na meer dan 57 uur per week om de hoek kijken.

Kantoor
Veel van de ‘thuiswerkers’ uit het onderzoek zitten overigens ook met grote regelmaat wel bij hun collega’s op kantoor. Alleen al de mogelijkheid om elders te gaan werken en werkuren min of meer zelf in te delen blijkt al voldoende om zonder zucht of steun heel wat meer uren te draaien, zo blijkt uit de studie.

© NU.nl/Wilma Haan
Uitgegeven:
5 juni 2010 14:59

Add comment

Comments

Comments are closed.