April 2010

Manager ziet energiekosten ICT over het hoofd

Bij het vaststellen van ict-budgetten wordt in ruim de helft van de gevallen (53 procent) geen rekening gehouden met de energiekosten die gepaard gaan met het gebruik van ict. Daarbij ziet de bedrijfsleiding een aanzienlijke kostenpost over het hoofd. Dat stelt ict-dienstverlener Avanade na internationaal onderzoek. Een derde van de ondervraagde bedrijven wil besparen op de energiekosten van ict-gebruik, maar het ontbreekt vaak aan concrete afspraken om dat te bereiken.
Slechts 26 procent van de ondervraagden bedrijven stimuleert het verlagen van de energiekosten om geld te besparen. Verder blijkt dat ruim de helft van de organisaties alle kosten die een systeem met zich meebrengt, berekent voordat het wordt geïmplementeerd. Eén op de vier organisaties heeft energie in de top drie staan van hoogste ict-kosten op jaarbasis.

Een opvallend verschil tussen de internationale en de Nederlandse uitkomsten van het onderzoek is, dat maar 24 procent van de Nederlandse managers die de afname van clouddiensten overweegt, het energieverbruik meeneemt in het kostenoverzicht. Internationaal gezien ligt dat percentage op 51 procent.

Aan het onderzoek werkten 502 mensen uit het hoger management, directieleden en ict-managers mee. De respondenten komen uit zestien landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.

12-04-2010 16:56 | Door Pim van der Beek

Bron | Computable

Add comment

Comments

Comments are closed.